Mandula körüli tályog műtét nélkül

    Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME  Új honlapom fejlesztés alatt:  https://www.ful-orr-gegeszet.com

 

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség  

 

3 hete ijedten telefonált egy páciens, akit régebben egyszer kezeltem, hogy ott áll egy műtő ajtajában, ahová mindjárt beviszik, de nem tudnék-e mondani egy olyan kórházat, ahol altatásban végzik a mandulatályog felvágását, mert azt mondták neki, hogy azt nem lehet rendesen érzésteleníteni, viszont altatásra nincs mód.

Mondtam, hogy ilyen tanácsot nem tudok adni, viszont megnézném a torkát, mielőtt felvágják, mert a hangja alapján kizártnak tartom, hogy tályog van a mandulája környékén. Először kicsit hitetlenkedett, de mivel már bízott bennem régről, és nagyon hajtogattam, hogy aligha van szükség arra a műtétre, mert akkor már nem tudna ilyen szép tisztán beszélni, aláírta, és rögtön eljött.

Mandulagyulladása valóban volt, sőt egy közepes méretű beszűrődés is látható volt az egyik oldalon, de gennygyülem, tályog egyértelműen nem.

Felírtam neki egy közepesen erős antibiotikumot, melyet bevett 10 napon át, és nyom nélkül gyógyult.

Ennyit arról, mikor azt mondják a betegnek, hogy ezt vagy azt a műtétet azonnal el KELL végezni, különben meghal. (Persze ilyen is van, de ha valaki nagyon kétkedik benne, érdemes lehet kérni még egy véleményt.)

Ha ezt a műtétet elvégezték volna, a páciens ugyan elmondaná, hogy milyen elviselhetetlen fájdalommal járt a beavatkozás és a következő napok, de úgy gondolná, és terjesztené, hogy megmentették vele az életét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mandulatályog mandula tályog beszűrődés műtét altatás antibiotikum műtét nélkül mandulatályog mandula tályog beszűrődés műtét altatás antibiotikum műtét nélkül mandulatályog mandula tályog beszűrődés műtét altatás antibiotikum műtét nélkül mandulatályog mandula tályog beszűrődés műtét altatás antibiotikum műtét nélkül