Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDőPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FőOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDőPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FőOLDAL/HOME

 

  A horkolás fejezetben említem az alvási apnoét (légzésleállást), mint különleges okot. Ma is volt nálam egy kislány (Soltvadkertől), akire nem vonatkozik az az egyébként általánosan érvényes megállapítás, hogy a légzéskimaradást okozó torokmandula mérete semmivel nem gyógyítható, ilyenkor mindenképp műtétre van szükség. Van egy nem ritkán adódó lehetőség, melyről a hozzám jövő betegek még egyetlen alkalommal sem hallottak előző orvosuktól. Főleg olyan gyerekeknél, akik viszonylag hirtelen kezdtek el éjjel úgy horkolni, hogy közben a légzésük hosszabb-rövidebb időre kimarad, gondolni kell arra a lehetőségre, hogy az új tünetet friss fertőzés okozta, melyre nem kapott a gyerek megfelelő kezelést. (Ennek oka lehet, hogy nem volt nyilvánvaló jele a fertőzésnek, vagy az, hogy a megfelelő diagnózist nem követte megfelelő kezelés.) Ha a vizsgálatnál felmerül, hogy a torokban-mandulában még kimutatható lehet a Streptococcus, akkor elvégzem a megfelelő gyorstesztet. Ha bizonyítható a baktérium jelenléte, jó esély van rá, hogy antibiotikus kezelés hatására a mandula kisebb lesz, és megszűnik az alvási légzéskihagyás. És elmarad egy műtét.

 

olvasói kommentár       

 

vissza a bloghoz