Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDőPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FőOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDőPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FőOLDAL/HOME

 

Ebben a sorozatban mindenképp a Spiropent szirupnak kell a  legelsőnek lenni. Még mindig a gyerekgyógyászok  által felírt sztárgyógyszerek közé tartozik. Nem számít, hogy rég elavult, sokkal kevésbé hatásos mint modern utódai, ráadásul komoly mellékhatásai vannak. Minden második köhögős kisgyerek kap egy kis Spiropentet, hátha akkor jobban lesz. Ez egy régebbi hörgtágító, mely - mivel nem csak olyan érzékelőkre hat, melyek a hörgők falában vannak - a szívre is serkentő hatással bír, amely hatás viszont károsnak tekintendő. Nem azt jelenti, hogy tönkreteszi a szívet, de fölöslegesen fölpörgeti egy kicsit. Azokban a kórképekben, amelyekben 20-25 éve még jobb híján indokoltan használtuk ezt a gyógyszert (asztma, szűkülettel járó hörghurut, ...), ma már döntően belélegzendő gyógyszereket használunk. Ha meg nincs légzési nehézség, ez a gyógyszer amúgy is fölösleges.

Orsi írta:

Tisztelt Doktor Úr!

 

Nagyon örülök, hogy olvashattam a Spiropentről, mert az én kisfiam olyan rosszul lett tőle, hogy majdnem az ügyeleten kötöttünk ki. Több órán keresztül rángatózott. A háziorvosunk azóta nem meri adni és a Ventolinnál maradtunk. Üdv: Zné

 

 

vissza a bloghoz