Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség  

 

Február-márciusban minden második szülő azzal hozza óvodás gyermekét, hogy szeptember óta, az ovi kezdetétől folyton beteg a kislány vagy kisfiú: köhög, folyik az orra, majd horkol, időközben netán rosszul hall. A gyerekgyógyász szerint semmi gond, a tüdő felett nem hallható semmi. Szedjen a gyerek allergiaszert, köptetőt, kevert orrcseppet, menjen allergiavizsgálatra, tüdőgyógyászhoz, fül-orr-gégészhez. Az allergológus nem talál allergiát, de felír allergiaszert, rosszabb esetben eltiltja valamitől, például tejtől. A tüdőgyógyász nem gondolja, hogy asthmás, de azért ráírja a papírra ezt a diagnózist, hogy felírhassa az asthmagyógyszert, a fül-orr-gégész bemondja, hogy nagy az orrmandula, és kiveszi. Ezek mind megtörténnek márciusig, és akkor jönnek néhányan hozzám, hogy vajon miért köhög a gyerek még mindig. Akkor aztán tanácsomra infralámpázni fognak, és a köhögés elmúlik egy hét alatt.

Jobb lenne mindjárt az első köhögésnél, horkolásnál lámpázni! Csak akkor mit csinálna a sok allergológus, pulmonológus, fül-orr-gégész?