Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDőPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FőOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDőPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FőOLDAL/HOME

 

folytatás innen

Erről van egy régi élményem.

Régen (talán most is?) a gyermekgyógyászat szakvizsgának feltétele volt, hogy 3 hónapot gyermekkörzetben kellett dolgozni. Ez a valóságban általában persze formális volt: beült a "jelölt" egy körzeti gyerekorvos mellé, és figyelte, hogy mit csinál. Nekem szerencsém volt, mert Kispesten épp akkor ment nyugdíjba valaki, akinek az állása még nem volt betöltve, ezért én rendesen megkaptam három hónapra a feladatot. (Azóta is hálásan gondolok Csonka Erzsi és Földi Kati doktornőkre, akik segítettek az eligazodásban. Meg megmutatták, hogyan kell beadni a karba egy injekciót úgy, hogy ne fájjon. Sokkal később volt olyan külföldi betegem, aki amúgy nem hozzám járt, de az oltásokat velem adatta be a gyerekének.)

Szóval, azt akartam mesélni, hogy egyszer gondoltam, megnézem, nem látok-e valamit a gyerekek fülében az öreg otoszkóppal, melyet anyám őrzött apám hagyatékában.

Egyik rendelésre bevittem. Elmagyaráztam a nagymamának, hogy csak szívességet tesznek nekem, ha megpróbálhatok belenézni a gyerek fülébe. Semmit nem fogok tudni megállapítani.

Néhány nap múlva már visszahallottam, hogy milyen jó, hogy a fület is megvizsgálom.

Ezt csak azért hozom ide, mert gondolom, nemcsak a gyereknek érné meg, ha olyan gyerekorvosa lenne, aki ért a fülhöz, hanem végül az orvosnak is.

Erre írja Kulcsár Andrea a facebookon:

legveszélyesebb állatfajok egyike!!! főképp,ha még gyógyszerel is a látottak alapján..... (Mármint a fülnéző gyrmekgyógyász - TT.)

Ezzel csak annyiban értek egyet, hogy mindenkinek tudnia kell saját határait. Ugyanakkor kötelessége tágítani ezeket a határokat, különösen akkor, ha ezzel jobban meg tudja gyógyítani a betegeit. A gyermekgyógyászat a belgyógyászat mellett a legnagyobb szakma. Ehhez képest a fülbetegségek vizsgálata és belgyógyászati kezelése nem annyira ördöngős. Sajnos nincs benn a rendszerben a fül vizsgálatának megtanulása gyerekorvosok számára. Ezeket a betegségeket nagyjából ugyanúgy kell gyógyszerelni, mint a többit. Persze tudni kell, hogy mi az, ami már megy, és mi az, ami még nem. Nemcsak a fülnél. Nemcsak az orvoslásban.

Erre írja Gyulai Kiss Judit a facebookon:

Itt svàjcban mindennapos dolog ,hogy a gyermekorvos belenéz otoszkoppal a fülbe orrba torokba. Fel is lennénk hàborodva ha nem tenné¨, és külön emiatt fülészetre is kellene vinni a gyermekeinket.


olvasói kommentár 

vissza a bloghoz