Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDőPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FőOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDőPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FőOLDAL/HOME

 

Ma beiktatok egy levélváltást.

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm szépen a gyors válaszát. Igazából én is a műtét ellen vagyok, csak a feleségemet nem tudom meggyőzni, már nagyon sokat veszekedtünk is ez miatt. 5 fül-orr-gégész látta és mind az 5 a műtétet javasolta, az egyikük azt is mondta, hogy ez a szerve az embernek nem is kellene, mert csak bajt tud okozni. Innentől kezdve még nehezebb lebeszélni a műtétről.
A kérdésem az lenne, hogy milyen más barátságosabb módja van a gyógyításnak? A legutolsó vizsgálatnál tympanometer-rel mérve mind a két fülében folyadék van. Nagyon sajnálom, hogy ilyen nagy a távolság a Doktor Úr és köztünk (230 km), jó volna, ha minden orvos így gondolkozna mint maga.    ....   Nagyon sajnálom, hogy a feleségemet nem tudom rábeszélni, hogy elmenjünk magához. Ha tovább próbálkoznék, félek, hogy külön válnának útjaink és ezt nem szeretném, meg szerintem a gyereknek sem válna javára. A műtétre meg jövőhét Szerdán kerülne sor.

Tisztelettel: Kovács János

Kedves Kovács Úr!

Ez a helyzet nem csak az Önök családjában jött létre. Nem Önök tehetnek róla. Házassági tanácsadással nem foglalkozom, de most mégis azt mondom, annyira nem veszélyes ez a műtét, hogy miatta a családot fel kellene áldozni. Pláne, hogy a műtét akkor is megtörténne, gondolom.
Ha szerencséjük van, lehet, hogy meggyógyul utána a gyerek. Ez nem ritkán előfordul, mert a fül-orr-garat rendszer egységet képez, és ha belenyúlunk, újrarendeződhetnek a dolgok, ami jelenthet gyógyulást is. Én azért nem szoktam ezt tanácsolni, mert jobb arányban lehet műtét nélkül gyógyítani, de akkor gyógyítani kell, nem a szokásos álkezeléseket alkalmazni, mint Fenistil, orrcsepp, fülsapka, stb.
Ha nem lesz ekkora szerencséjük, és a fülprobléma megmarad, próbálja meg elhozni a kicsit legalább a következő műtét előtt (tubusbeültetés), mert az nem oldja meg a problémát.

Üdvözlettel

dr Timár Tibor

olvasói kommentár 

vissza a bloghoz