Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDőPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FőOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDőPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FőOLDAL/HOME

 

Tisztelt Doktor Úr!

Valamivel több mint 2.5 éve távolították el a gennyes manduláimat, amikből egyébként Staphylococcus Aureus tenyészett ki, illetőleg vélhetően góc szerepet is játszott a szervezetben. Panaszaim előzőleg a következőek voltak: hajhullás, arcszőrzet ritkulás, prosztatagyulladásra utaló tünetek. Meg voltam győződve hogy a műtétet követően rendeződnek a panaszaim, amely hitemben az is erősített, hogy néhány hónappal a műtét előtti Sumetrolim-kúra hatására látványosan visszaerősödött és elkezdett újranőni az elvesztett hajam. Sajnos azonban a műtét nem hozta meg a várt javulást, sőt hogy egészen pontos legyek, a már említett arcszőrzet ritkulást bő fél évvel a műtétet követően tapasztaltam először, 2013 tavaszán kezdődött, ami azóta is fennáll. A hajhullás és kisebb prosztata kellemetlenségek szintén. Végigjártam a szakrendelőket, így a fogászatot, urológiát - sehol semmi.
Az eltávolított jobb oldali mandulám helyén viszont mintha visszamaradt volna egy apróbb valami, tehát "nem olyan mint bal oldalt".
Kérdésem lenne: Nyilván fül‑orr‑gégész szakorvosnak kell előbb megvizsgálnia, de lehet-e ez az apró "maradvány" residuum amely okozhatja a panaszokat, annak ellenére hogy sem pontszerű gennyes képződményt nem tapasztaltam rajta, sem genny nem préselhető belőle, illetve "egybefüggő" felszínű, nem porózus szerkezetű - kívülről. Elméletileg, lehetséges-e az, hogy kifelé semmi nem ürül, de a maradvány gócos és a szervezet felé fertőz? (Mellékesen jegyzem meg hogy már 2009-ben is meg voltak mind a mandula, mind a prosztata panaszaim).


Köszönettel: Krisztián, 30

 

A válaszom erre a levélre 2015. április 11. 10:08-kor

Kedves Kérdező!
Miután megállapítja, hogy a mandulaműtét semmit nem javított az állapotán, most mégis ugyanott keresi a bajt.
A mandulaműtéte fölösleges volt, a még látható furcsa valaminek sincs semmi köze hajhulláshoz vagy prosztataproblémákhoz.
Ilyen, hogy góc nincs is, ez a mai magyar orvosi gyakorlat egyik nagy félreértése, ami rengeteg kellemetlenséget okoz az embereknek.
Angolul nincs ilyen szó, hogy góckeresés. Ennek az az oka, hogy Amerikában ismeretlen eredetű problémák esetén sem csinálnak értelmetlen beavatkozásokat valamilyen elavult, ködös teória alapján.
Üdvözlettel

dr Timár Tibor
 

olvasói kommentár 

vissza a bloghoz