Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDőPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FőOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDőPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FőOLDAL/HOME

 

Folytatás innen.

Ekkor a szülő eljutott az elhatározáshoz, hogy valaki mást is meg kellene kérdezni.

A következő intézetben így folytatódott:

1 hét Augmentint adtak, a nálunk szokásos adagban, mely a német gyerek számára adandó adag harmada. Mellette szívogatták a fület, mintha az nem lenne a legkellemetlenebb élmények egyike, melyben a kis vagy nagy beteget részesíthetjük. Átmenetileg javult, de újra kezdődött a gennycsorgás. Ekkor kapott először megfelelő mennyiségű antibiotikumot a gyerek betegsége kezdete óta, másfél-két hónap alatt. Sajnos azonban a Cedax nem bizonyult elég széles spektrumúnak, ezért 10 nap után újra indult a váladék. Ekkor itt is föladták az antibiotikus kezelést. Orrendoscopiával megállapították, hogy az eredeti orrmandulaműtét nem volt megfelelő, ezt meg kell ismételni. Ekkorra ők is megemlítették, hogy mastoidectomia lesz, ha az orrmandula-maradvány eltávolítása nem segít.

A szülő tegnap hozta a kisfiút hozzám. Amit eddig elértek a kezeléssel:

A savós középfülgyulladás a bal fülben újra fennáll, a tubus közben ugyanis már kiesett, és a dobhártyalyuk begyógyulása után a savó újra felgyülemlett. Itt tehát az az állapot van, amely miatt decemberben tubust tettek mindkét fülbe. A jobb fülben kicsit rosszabb a helyzet, mint amikor kezdték a kezelést, mert több mint három hónapja gennyes középfülgyulladás áll fönn. Tegnap is genny volt jobb hallójáratban, mely a még bent lévő tubuson át ürül belülről.

Most én következem, de ennek eredményéről még nem tudok beszámolni. Kb. 10 nap múlva jönnek kontrollra, őszintén fogok vallani az eredményről.

Folytatás

 
olvasói kommentár 

vissza a bloghoz